Facebook
Linkedin
Twitter

Macrobot winnaar Speelgoed van het Jaar 2017

Macrobot winnaar Speelgoed van het Jaar 2017

Macrobot uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar 2017!

Zaterdag 11 november 2017 vond de uitreiking van Speelgoed van het Jaar 2017 plaats in Burgers Zoo in Arnhem. Tijdens een feestelijke en druk bezochte middag werd Macrobot van Silverlit in de leeftijdscategorie 8-9 jaar uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar 2017!

De jury beoordeelde Macrobot als volgt:
"Technologisch gezien een magnifieke robot, die op twee wielen kan balanceren. Een robot die eruit ziet als een robot, bediend wordt met een afstandsbediening of via de gratis app, met een 'volg mij' knop en die ook nog kleinigheidjes kan transporteren. Dit is speelgoed van nu."

Toelichting Ontwikkelingspsycholoog:
"De Macrobot is een witte robot op wielen, die beweegts zoals een segway en vrij veel mogelijkheden biedt. Hij kan objecten detecteren, heeft een dansmodus, kan robotachtige geluiden maken, stemmen vervormd nazeggen, een route onthouden en herhalen en kleine voorwerpen op een plateautje vervoeren. Met een controller of app kunnen sequenties van bewegingen ingeprogrammeerd worden. Ook kan de Macrobot de controller volgen. Leuk speelgoed voor kinderen om kennis te maken met de mogelijkheden van robots."